Μαρκουλάκη, Έφη

Logo

Η Έφη Μαρκουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.
Οι σπουδές της στην μουσική περιλαμβάνουν Πτυχίο πιάνου, Δίπλωμα σύνθεσης και μαθήματα μουσικής ανάλυσης, φλάουτου και ενορχήστρωσης.
Επίσης έχει παρακολουθήσει σημαντικά σεμινάρια σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (με τους Ανάργυρο Δενιόζο, Toshio Hosokawa, Michael Jarrell, Jonathan Harvey, George Apergis, Liza Lim, Enno Poppe κ.ά).
Από το 1998 έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες σύγχρονης μουσικής (με την “Ορχήστρα των Χρωμάτων”, με τα Ελληνικά Σύνολα “Ολυμπιακό Τρίο”, “Trio in Vivo”, “Κέλαδος”,  “Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής”, Μουσικό σύνολο της ΕΡΤ κ.ά. ) ενώ σημαντικοί σολίστ όπως οι Μιχάλης Κονταξάκης-κιθάρα, Στάθης Μαυρομμάτης-σαξόφωνο, Θεοδώρα Μπάκα-μεσόφωνος, Βαγγέλης Μανιάτης-βαρύτονος, Δημήτρης Σιγαλός-οξύφωνος, Otilia Alitei-βιολί, Κατερίνα Τσεντς-φλάουτο, Παναγιώτης Αρχοντίδης, Ελίνα Μπουτιέρη, Κατερίνα Παπάζογλου, Dulguun Chinchuluun-πιάνο, Κωστής Θέος και Μιχάλης Heupel-βιολοντσέλο, έχουν ερμηνεύσει έργα της.
Το έργο της ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ για βιολοντσέλο (2016) περιλαμβάνεται στον προσωπικό δίσκο του τσελίστα Μιχάλη Χόϊπελ “Afierossis”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 στη Γερμανία.
Επιπλέον έχει ασχοληθεί με το θέατρο, την ποίηση, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο, έχει οργανώσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και έχουν εκδοθεί βιβλία της  μεταξύ των οποίων και οι “Πιανοπεριπέτειες”, πρωτότυπα κομμάτια για σπουδαστές για δύο και τέσσερα χέρια από τις εκδόσεις Φ.ΝΑΚΑΣ (2011) και “ΠΙΑΝΟΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ” από τις εκδόσεις Fagotto books (2022).

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 2004.
Διδάσκει πιάνο από το 1983 και θεωρητικά από το 1991 στην Αθήνα.

Τα τεκμήρια της συλλογής διατίθενται ελεύθερα σύμφωνα με την Άδεια CC BY-NC Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μελέτη.

Contents (Sorted by Title in Ascending order): 21 to 25 of 25
DateTitleAuthor(s)Type
2014Φαντασία για μια ανήσυχη σκέψη για πιάνο soloΜαρκουλάκη, ΈφηΨηφιακή παρτιτούρα
2017Φαντασία πάνω σε μια Μετατροπία (για βιολί σόλο)Μαρκουλάκη, ΈφηΨηφιακή παρτιτούρα
2010Χορός αρ. 3 Tango para cuatro, για πιάνο 4 χέριαΜαρκουλάκη, ΈφηΨηφιακή παρτιτούρα
2014Χορός αρ. 4, για βιολοντσέλο soloΜαρκουλάκη, ΈφηΨηφιακή παρτιτούρα
2014Χρωματική φαντασία για πιάνο soloΜαρκουλάκη, ΈφηΨηφιακή παρτιτούρα
Contents (Sorted by Title in Ascending order): 21 to 25 of 25