Λυγνός, Κωνσταντίνος

Logo

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΕΛΛΑΔΑ: Ελληνικό Ωδείο και ιδιωτικά με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου. Βυζαντινή και Δημοτική μουσική με τον Μ. Φ. Δραγούμη, πιάνο με την Χαρά Τόμπρα. 1972: Γίνεται μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σύγχρονης Μουσικής, δούλεψε στο Ερ.Γ.Η.Μ. με τον Στ. Βασιλειάδη, παρουσιάζοντας μικρές ηλεκτροακουσικές  σπουδές.
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου (1976). Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια με τον W. Lutoslawski και τον H. W.Henze στο Britten-Pears School of Advance Musical Studies.
Από το 1990 ζει στην Ελλάδα. Το1993 έγινε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Από το 2003 έως το 2014 ήταν εκδότης και αρθρογράφος του περιοδικού της Ένωσης, «μουσικής ΠΟΛΥΤΟΝΟν» (www.eem.org.gr/polytonon).

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ
Οργανικά: Ορχήστρα, 2 Κουαρτέτα εγχόρδων, μουσική δωματίου, σόλο πιάνο, και σόλο ορχηστρικά όργανα. Φωνή:  μία σκηνική καντάτα (παραγγελία του Φεστιβάλ Παξών), τραγούδια, κύκλοι τραγουδιών, χορωδιακά a capella και μουσικό θέατρο. Έχει γράψει επίσης ηλεκτροακουστική, θεατρική και κινηματογραφική μουσική, μουσική για παιδικό θέατρο και ένα musical σε Αγγλική γλώσσα.  Το 2000 συνεργάστηκε με το Αμφι-Θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου στην παραγωγή του «Φάουστ».

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΛΠ
Μουσική του έχει παρουσιαστεί και ηχογραφηθεί στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Βρετανία, την Σερβία, την Λιθουανία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία τη Ν. Αφρική και το Μεξικό. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε 2 συναυλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολή.

ΓΡΑΠΤΑ ΚΛΠ
Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες. Στο «ΠΟΛΥΤΟΝΟν» έγραφε σχόλια, κριτικές και κυρίως τις κεντρικές συνεντεύξεις από συνθέτες και εκτελεστές. Συνεργάζεται με το διαδικτυακό περιοδικό TaR

Το πλήρες περιεχόμενο της συλλογής διατίθεται ελεύθερα μόνο εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μελέτη.


Contents (Sorted by Title in Ascending order): 1 to 9 of 9
DateTitleAuthor(s)Type
2023J.S.B. Revisited IΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2023J.S.B. Revisited IIIΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2023J.S.B.Revisited IIΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2012String Quartet No. 2Λυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2012Three postcards from ManiΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
-Ντιβερτιμέντο για έγχορδα σε ύφος Ελληνικό [Divertimento]Λυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2011Τρείς απλές μελωδίες: Ο Χασάπικος του Τραμ - The old street carΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2011Τρεις απλές μελωδίες: Τζιβαέρι - Far awayΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
2011Τρεις απλές μελωδίες: Χελιδονάκι - The Little SwallowΛυγνός, ΚωνσταντίνοςΨηφιακή παρτιτούρα
Contents (Sorted by Title in Ascending order): 1 to 9 of 9